Greenstation logo

Vi håper du liker innlegget
Vil du bli vert for en Greenstation stasjon? Klikk her

Prismaster installert på alle våre ladestasjoner

Prismaster greenstation ladestasjoner

Publisert 04/08/2023

En sentral del av bruksmønsteret vårt ved fylling av konvensjonelt drivstoff har til dels vært styrt av prismastene som står langs veiene. De har signalisert både den variable prisen, men også vært et tydelig signal til forbikjørende om hvor og hvem det kan fylles hos.

En bedre oversikt over ladestasjoner

Vi har tidligere tatt for oss den unike prismasten til Greenstation, men i et større perspektiv er det en kurve som stiger parallelt med den positive økningen og forbedrede infrastrukturen rundt lademulighetene langs norske veier. Det blir flere ladepunkter, flere aktører, flere priser, men dermed også kanskje vanskeligere å holde oversikt.

Vi planlegger ruter eller lar elbilen gjøre det for oss. Vi må be en passasjer om å søke opp nærmeste ladestasjon eller satse på at neste rasteplass har ladepunkter – helt uvitende om hva det faktisk koster å lade på de ulike ladestasjonene eller om vi må laste ned en ny app eller ikke.

Det er billigere å lade en elbil enn å fylle bensin eller diesel, men det er ikke gratis. Elbil24 viste i fjor til at de dyreste strømdagene kunne gjøre prisen ganske sammenlignbar med mange dieselbiler i familieklassen.

En bedre opplevelse på ladestasjonen

Ut over prismaster for en bedre, enklere og sømløs ladeopplevelse er Greenstations ladestasjoner allerede utstyrt med skiltgjenkjenning.

Et viktig funn i brukerundersøkelsene vi gjorde i DogA prosessen identifiserte det som i dag er blitt et velkjent fenomen, nemlig ladeangst. Noen var usikre på hvilken ladeautomat som hadde riktig ladetype når man kjørte inn på ladestasjonen. Var det CCS og CHAdeMO? Med skiltgjenkjenning hos Greenstation finner vi ut av dette for deg og viser deg til riktig ladeautomat – automatisk.

Fremtidens ladestasjon

Greenstation har siden oppstart vært opptatt av å utforme et skreddersydd ladekonsept for norske elbilister, både i vår prisvinnende utforming og arkitektur, fokus på ringvirkninger og verdiskapning rundt en ladestasjon, samt en dynamisk og rettferdig prising.

Strømprisene har vært et omdiskutert tema – spesielt det siste året, og i tråd med det brukersentrerte konseptet Greenstation kan vi nå meddele at alle våre ladestasjoner har fått installert en prismast! Du vil, med andre ord, alltid vite hva strømmen koster før du kjører inn på en av Greenstations ladestasjoner.

Dette falt i god jord hos en av de besøkende vi tok en prat med under åpningen av Greenstation Gjøvik i juli:

Odd egil hegg

Odd Egil Hegg, fornøyd kunde.

“Mitt forhold til Greenstation er at jeg, den siste måneden, har lagt merke til skiltingen her.

Jeg tenker at det er veldig positivt at du kan se hvilken pris de selger strømmen til. Det er faktisk den eneste stasjonen jeg har sett der du får vite det før du svinger og plugger til bilen.

Ofte lader jeg hjemme, men når jeg er på lengre turer må jeg lade andre steder og da kikker jeg etter de beste tilbudene og en stasjon som dette, som opplyser meg før jeg kjører inn, vil være positivt i forhold til mine behov.”

Mange av oss har fortsatt et sterkere forhold til pris pr. liter med drivstoff, men med et stadig økende bruksmønster, enda flere referanser til tidligere ladinger og en økt pris bevisstheten rundt strøm, er det ikke utenkelig at dette vil endre seg i årene som kommer.

Vi gleder oss stort over å kunne skilte med en enda større tilstedeværelse i Norge, med åpningen av vår tredje ladestasjon på Gjøvik og at prismastene på Gjøvik, Byrkjelo og Straume vil gjøre det enda enklere å navigere seg rundt i Norge – både for trofaste kunder av Greenstation, nybakte elbilsjåfører, samt alle dere der i mellom.

Motta spennende nyheter på epost!

Jeg samtykker(Påkrevd)

Vi trenger ditt samtykke for å sende deg de siste nyhetene og håndtere dine opplysninger som beskrevet i vår personvernerklæring

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Gi oss din tilbakemelding

Rating stars

Siste innlegg

Last ned appen

Appstore ikon
Google Play