geenstation logo

Vi håper du liker innlegget
Vil du bli vert for en Greenstation stasjon? Klikk her

Matvogn på Greenstation Straume

matvogn hos greenstation

Publisert 03/07/2023

Smakfull lading

Å lade elbilen trenger ikke å være en kjedelig og tidkrevende oppgave. Greenstation på Straume, som allerede er kjent for å være en mer miljøvennlig og moderne ladestasjon, har nå utvidet med et mattilbud!

Helt siden oppstart har Greenstation fokusert på helhetsopplevelse ved å lade elbilen, fra å være den kanskje mest brukervennlige ladestasjonen i Norge, til implementeringen av en mer rettferdig ladepris og lading uten å måtte laste ned enda en app. Det siste punktet på listen var å ikke bare kunne tilby lading av elbiler, men også gi eierne av elbiler påfyll av både mat og drikke.

Det er derfor en stor glede å informere om at en fristende Thai-matvogn har funnet veien til Greenstation ved Sartor Storsenter, og tilbyr en rekke deilige retter til sultne elbilister og de som bare er kaffetørste. Denne nye tilleggstjenesten er ikke bare et velkomment tilskudd til Greenstation, men skaper også gode ringvirkninger for lokalt næringsliv.

La oss ta en prat med eieren av den nye matvognen og høre hva hun har å tilby!

 

matvogn greenstation straume 1

Sartor Thai Mat – Take away & Catering åpnet dørene 16. mai i år og jeg må stå i kø for å få audiens med den blide og imøtekommende eieren og kokken Kanda Pongsuk. Mens jeg venter kommer alt fra pad thai, satay kyllingsspyd, vårruller og kaffe på løpende bånd ut av det lille vinduet i matvognen.

Frityroljen knitrer og solen skinner, mens Kanda serverer sitt gode humør, store smil og autentiske thaimat til liten og stor. Det virker som det er en liten pause i bestillingene, så jeg benytter sjansen:

– “Hei Kanda! Har du litt tid nå?”
– “Ja, men vi må være raske!”

Mange kjenner kanskje Kanda Pongsuk igjen fra tiden hun jobbet i Hagerupsvegen rundt 2010 og 2011. Her kjente i hvert fall alle Kanda og alle hadde smakt hennes lokalberømte Thaisuppe. Matinteressen startet allikevel før den tid og hun mimrer tilbake til en pinse i Thailand hvor hun lagde mat til 35 personer, 3 ganger om dagen, 7 dager i strekk. Etter dette sluttet hun aldri å lage mat og det er tydelig at dette er en lidenskap for Kanda.

– “Hvor mange er det som jobber her?”

– “Det er bare meg. Det var litt av grunnen til at jeg åpnet matvogn. Da kan jeg jobbe alene, slippe å være ansvarlig for andre og bare kose meg med matlaging!”

Matvognen på Straume har nå vært åpen i 1.5 måneder og holder åpen fra tirsdag til søndag. Nå ser det derimot ut som hun må ha en ansatt til, for kundene strømmer til.

– “Hva slags mat kan du friste besøkende av ladestasjonen og forbi reisende med?”

– “Take away og spise her. Alt i fra pad thai til grønn karri og rød karri med valgfritt kjøtt. And i rød karri og risnudler, thai salat, satay kyllingspyd og vårruller. Vi har og ferske vårruller! Og så serverer vi kaffe. 25kr er vanlig pris, mens kunder av Greenstation får en kopp med kaffe for 15kr!”.

Listen er lang, men det er også den inngående anropslisten på telefonen hennes, for telefonen ringer i ett sett mens vi snakker sammen. Vi må være raske!

– “Det hørtes veldig godt ut, Kanda! Jeg gleder meg til å prøve, men kan jeg spørre hvorfor du valgte å stå her?”

– “Ja, jeg fikk et tips om at dere var på utkikk etter noen som kunne starte matvogn ved ladestasjonen og så hadde han som tipset meg også en matvogn jeg kunne kjøpe, så da ble det et enkelt valg”.

Deretter tok det ikke lange tiden før matvognen både var foliert og plassbygget med noen flotte detaljer, samt bord og stoler man kan nyte en kopp kaffe eller en matbit ved mens elbilen lader.

 

matvogn greenstation straume

– “Har du gjort alt selv eller har fått noe hjelp i prosessen?”

– “Søknaden sendte jeg selv og så har jeg fått hjelp til snekringen, men Roar i Greenstation har vært til god hjelp! Hvis jeg trenger noe, kan jeg bare spørre han!”

– Og så må jeg jo spørre. Har du elbil selv?”

– “Haha, ja, selvfølgelig! Den som står der.” Sier hun mens hun peker mot en rød elbil jeg kun noterer meg fargen på i farten.

– “Riktig svar! Og da må jeg like selvfølgelig stille oppfølgingsspørsmålet; Har du testet ladestasjonen?”

– “Ja, jeg har ladet flere ganger, men det går for fort! 10-15 minutter så har jeg 85%.”

– “Har du prøvd noen andre ladestasjoner?”

– “Ja, jeg har brukt den på Rema 1000, men den bruker lang tid. Jeg liker nok Greenstation best da den har tak, er veldig enkel å bruke og lader fort.”

Telefonen ringer igjen og det er passende å avslutte praten vår da. Jeg er skrubbsulten.

– “Takk for praten Kanda!”

– ”Bare hyggelig! Nå skal jeg lage mat til deg.”

Og mat var det. Avslutningsvis vil jeg anbefale satay kyllingsspyd på det sterkeste og bare slå av en prat med Kanda mens man venter. Dette var knallgodt og det er umulig å ikke bli smittet av humøret hennes! En god og smakfull ladeopplevelse.

Motta spennende nyheter på epost!

Jeg samtykker(Påkrevd)

Vi trenger ditt samtykke for å sende deg de siste nyhetene og håndtere dine opplysninger som beskrevet i vår personvernerklæring

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Gi oss din tilbakemelding

stars-400x76 rating

Siste innlegg

Last ned appen

appstore
google-play