geenstation logo

Vi håper du liker innlegget
Vil du bli vert for en Greenstation stasjon? Klikk her

Økt ladeeffekt på Byrkjelo

øk ladeeffekten elbil

Publisert 27/03/2023

Oppgradert til maks ladehastighet

Det stemmer! Hos Greenstation Byrkjelo har vi nå oppgradert til maks ladehastighet for samtlige ladepunkter – fra tidligere 120 kW til 150 kW. Dette vil være til stor fordel for eksisterende og fremtidige elbilister som svinger innom for å lade hos Greenstation Byrkjelo.

Hva påvirker ladeeffekten?

Det første som skjer når du kobler elbilen din til et ladepunkt, er at bilens batteri selv forsøker å avgjøre hvor mye strøm som trengs på det aktuelle tidspunktet. Derfra er det flere faktorer som avgjør hvordan den såkalte ladekurven vil se ut gjennom prosessen – altså hvilken ladeeffekt du får.

Ladeeffekten kan variere

Ladeeffekten kan variere med batteristatusen.

Når batteriet for eksempel nærmer seg fulladet, vil det gå noe treigere. Som regel skjer dette fra 80 – 90%. Det samme kan være tilfelle dersom batteriet nesten er tomt.

Se illustrasjonsvideo

Ytre temperaturer

Temperaturforskjeller kan også være med å avgjøre ladeeffekten. Dersom det er veldig kaldt (i batteriet) eller veldig varmt, vil ladingen gå treigere. Dog er noen biler utstyrt med temperaturkontroll til batteriet, som gjør at de håndterer dette og opprettholder en bedre effekt til tross.

Antallet elbiler ved ladestasjonen

Ladeeffekten kan også påvirkes av hvor mange andre elbilister som lader samtidig med deg, avhengig av total kapasitet på stasjonen. Greenstation bruker dynamisk effektfordeling, slik at en bil som kan ta imot 150kW kan få dette, samtidig som en bil som er begrenset til 50 kW bare vil få tildelt den effekten.

Hvordan få best mulig ladeeffekt?

Det er likevel ting du kan gjøre for å oppnå en så god ladeeffekt som mulig. Best effekt får du ved å lade når batteriet er ganske tomt og samtidig varmt. Dersom du foretar en hurtiglading, anbefaler vi at du stopper økten ved 80-90%, og eventuelt bruker en normallader for å toppe opp dersom du ønsker å lade fullt.

Besøk Bakar Jon mens du venter på Byrkjelo

Ventetiden ved lading av elbil kan av og til føles litt for lang. Da er det kjekt å kunne se eller gjøre noe i mellomtiden. Svinger du innom Greenstation Byrkjelo for å lade, vil vi anbefale å ta turen til Bakar Jon. De selger blant annet et bredt spekter av fersk bakst og unike lokalmatvarer fra hele landet. Du vil garantert finne én eller flere godsaker – vel verdt ventetiden.

Les også: «Greenstation ladestasjon Byrkjelo».

Motta spennende nyheter på epost!

Jeg samtykker(Påkrevd)

Vi trenger ditt samtykke for å sende deg de siste nyhetene og håndtere dine opplysninger som beskrevet i vår personvernerklæring

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Gi oss din tilbakemelding

stars-400x76 rating

Siste innlegg

Last ned appen

appstore
google-play