geenstation logo

Vi håper du liker innlegget
Vil du bli vert for en Greenstation stasjon? Klikk her

En mer rettferdig ladepris

ladepris ladestasjon greenstation

Publisert 11/08/2022

Prisjustering Greenstation: en mer rettferdig ladepris

Som de fleste har fått med seg i media har det vært en generell sterk prisøkning på mange varer og tjenester, og ikke minst har strømprisen økt kraftig i de sørligste kraftområdene i Norge. Dette medfører også at Greenstation må justere prisene på lading.

Hva påvirker prisen på å lade elbilen?

Det er ikke alltid like oversiktlig å vite hva variable priser som strøm ligger på da det er flere faktorer som påvirker kostnadene ved lading av et elektrisk kjøretøy. Å forstå disse faktorene vil hjelpe deg med å ta informerte beslutninger når det gjelder å velge de beste ladestasjonene og tidspunktene for å lade bilen din. Disse faktorene inkluderer:

  • Beliggenhet: Prisene for lading kan variere avhengig av hvor du befinner deg, og er vanligvis dyrere i urbane områder eller på steder med høy etterspørsel etter elektrisitet.
  • Tid på døgnet: I noen regioner varierer strømprisene avhengig av tidspunktet på dagen. Hvis du lader utenom rushtiden, kan du spare penger på ladingen.
  • Ladehastighet: Det finnes ulike typer ladestasjoner som tilbyr ulik hastighet når du lader elbilen din. Vanligvis er raskere ladestasjoner dyrere, men kan være egnet hvis du trenger en rask påfylling.
  • Strømmarkedet: Strømmen vi bruker lages av kraftprodusenter. Disse leverer igjen strømmen via strømnettet til oss. Strømmen som kjøpes og selges går gjennom Nord Pool som er den nordiske børsen for omsetning av elektrisk energi og styres av tilbud og etterspørsel.

Sammenlagt utgjør disse faktorene strømprisen og hva det vil koste deg å lade el-bilen. For å gjøre det enklere og billigere for deg som forbruker lanserer vi nå en dynamisk og rettferdig prising.

Greenstat lanserer dynamisk og rettferdig pris

Som et resultat av prisjusteringen og vårt løfte om å sette brukerens ønsker og behov i sentrum, lanserer Greenstation nå en ny tjeneste tilknyttet våre stasjoner – der vi vil tilby rettferdig prising som følger variasjonene i strømpris og nettleie for våre ulike lokasjoner i ulike strømmarkeder. I dag har vi en stasjon på Straume utenfor Bergen, og stasjoner på Byrkjelo og Gjøvik åpner i løpet av høsten. Det er allikevel verdt å nevne at denne lanseringen ikke skjer primært som følge av høye strømpriser.

Dette skjer ikke primært som følge av høye strømpriser, ettersom det har vært planlagt som en del av konseptet siden designfasen. Men vi prioriterer å lansere det nå på grunn av de variable strømprisene, forklarer Roar Nygaard, forretningsutvikler i Greenstation til Teknisk Ukeblad.

Prismodellen vil forsatt være enkel: pris pr kilowatt time, men vil variere gjennom døgnet slik strømprisene varierer basert på pris satt på Nordpool børsen. På samme måte vil vi óg gi deg som kunde en tydelig pris på skjerm ved ankomst, og på skjerm gjennom hele ladesesjonen. I tillegg vil du via app eller på nettsidene våre kunne se priser minst 11 timer og opptil 35 timer frem i tid (slik oversikten i dag er på Nordpool).

Lav pris ved lave strømpriser

Ved variabel og rettferdig prising vil du som kunde kunne få både den laveste prisen i markedet og vi sikrer at alle våre kunde får den mest brukervennlige og sømløse ladeopplevelsen på markedet.

Motta spennende nyheter på epost!

Jeg samtykker(Påkrevd)

Vi trenger ditt samtykke for å sende deg de siste nyhetene og håndtere dine opplysninger som beskrevet i vår personvernerklæring

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Gi oss din tilbakemelding

stars-400x76 rating

Siste innlegg

Last ned appen

appstore
google-play