geenstation logo

Vi håper du liker innlegget
Vil du bli vert for en Greenstation stasjon? Klikk her

Er din kommune klar for det grønne skiftet?

ladestasjon kommuner trafikk

Publisert 14/07/2022

Rundt 500.000 elbiler på norske veier

Allerede er det nesten 500.000 elbiler fordelt på 365 kommuner i Norge (kilde: Norsk Elbilforening) . Det betyr at vi allerede har et snitt på nesten 1.500 elbiler pr. kommune. I Nasjonal Transportplan har det lenge vært en målsetning om 100 prosent fossilfritt nysalg av biler innen utgangen av 2025 (Kilde: regjeringen.no). Spørsmålet er om din kommune er forberedt på denne kraftige veksten?

Uten en oppskalering i utbyggingen av ladestasjoner ute i kommunene vil antallet elbiler per lader være uforholdsmessig høyt. Ikke bare vil køene for å lade bil bli lange, men utfordringen med ulike betalingsløsninger, forskjellig type ladere og behovet for en rekke ladeapper gjør at elbilister vil kjenne på en frustrasjon som allerede er gryende.

Flere og bedre ladestasjoner = attraktive kommuner

For en stund tilbake satte vi i Greenstation oss ned og presenterte fremtidens energistasjon for ordføreren i Straume, Tom Georg Indrevik. Målet var å overbevise om at vår hurtigladestasjon er verdt en plassering i Øygarden kommune. Tom Georg forstod raskt det kunne resultere i positive effekter for kommunen. Nå er den første Greenstation i full drift på Straume.

– Etablering av ladestasjoner tror jeg i fremtiden vil kunne gi ringvirkninger på mange områder. For det første rent økonomisk ved at butikker, restauranter og aktiviteter som ligger i nærheten av ladepunkt vil kunne se at aktiviteten øker. Og det er klart, har du rett infrastruktur er det også mer attraktivt å etablere seg i en kommune enn hvis du ikke har det, sier Indrevik.

Stasjonen på Straume er et godt eksempel på hvordan de 11 900 innbyggerne har fått et godt tilbud på en innovativ og effektiv hurtigladestasjon. Stasjonen krever ikke noe nedlastning av app og besøkende kan faktisk betale med kort. Dette gir innbyggere og tilreisende en sømløs, enkel og smart ladeopplevelse.

– Dette med sømløs lading som Greenstation representerer tror jeg er fremtiden. Vi ser det jo allerede, avslutter Indrevik.

En grønn møteplass med lokal forankring

En Greenstation skal være et knutepunkt langs veistrekninger og i tilknytning til de store byene, samt fungere som en grønn møteplass i eksisterende handelssentrum. Sammen med lokale virksomheter og bevisste forbrukere skaper Greenstation en merverdi som skal utgjøre en grønn forskjell for nærmiljøet.

I tillegg til behovet for langt flere ladestasjoner har også en rekke kommuner hatt et sterkt fokus på en langt mer bærekraftig infrastruktur. Det innebærer blant annet at klimaledelsen i kommunene fokuserer på utfasing av all fossil energibruk iht. klimaplanen og gjør langt større investeringer for å sikre gode klimaløsninger for sine innbyggere.

Ordføreren i Øygarden kommune Tom Georg Indrevik forteller om samarbeidet med Greenstation.

Gjør som Straume – bli med på den grønne reisen

Greenstation leverer Norges mest moderne ladestasjoner hvor bærekraft, miljø og kundeopplevelse står i fokus. Alle kan hurtiglade uavhengig av bilmerke og stasjonene tilbyr enkel kortbetaling. Dette gir kommuner anledning til å tilby både innbyggere og tilreisende en god og fleksibel ladeløsning.

Har din kommune et fokus på klimabevisste tiltak for å bedre livene til innbyggere og vil vite mer om hvordan din kommune kan tilby en god og fleksibel hurtigladestasjon? Ta kontakt med oss her.

Oppsummering

  • Behovet for ladestasjoner øker kraftig.
  • Kommunene fokuserer på utfasing av all fossil energibruk.
  • Det er i dag ca. 500.000 elbiler på det norske markedet.
  • Det forventes lange køer på ladestasjonene om noen få år.
  • Kommunene gjør store investeringer for å sikre gode klimaløsninger for sine innbyggere.
  • Greenstation leverer Norges mest moderne ladestasjoner.
  • På ladestasjonene til Greenstation kan alle betale med kort.
  • Greenstation tilbyr gode og fleksible ladeløsning hvor alle elbileiere blir inkludert.

Motta spennende nyheter på epost!

Jeg samtykker(Påkrevd)

Vi trenger ditt samtykke for å sende deg de siste nyhetene og håndtere dine opplysninger som beskrevet i vår personvernerklæring

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Gi oss din tilbakemelding

stars-400x76 rating

Siste innlegg

Last ned appen

appstore
google-play