geenstation logo

Vi håper du liker innlegget
Vil du bli vert for en Greenstation stasjon? Klikk her

Elbilister ønsker å betale med kort

elbil betate med kort

Publisert 27/09/2022

80% av norske elbilister ønsker å betale med kort

Er det lenge siden sist du brukte kontanter som betaling? De aller fleste av oss forholder seg til kortbetaling uansett hva det måtte være. Det er enklere, og denne enkelheten har vi også blitt godt vant med. Likevel kan ikke elbilister ta kortbetaling som en selvfølge hos flere av dagens ladestasjoner.

Det kompliserte må bli ukomplisert

Per i dag er man som elbilist avhengig av å benytte ladebrikke, Vipps, QR-kode eller laste ned en rekke ulike apper i forbindelse med hurtiglading. Lenge har det vært indikasjoner på at dette ikke er holdbart, og nå er det mer eller mindre bekreftet gjennom en årlig undersøkelse utført av Norsk Elbilforening.

For ifølge «Elbilisten 2022», svarer åtte av ti elbilister at det bør være mulig å betale med kort. Dette er rekordmange, og en økning fra 71% året før. Generalsekretær Christina Bu hevder at ønsket om kortbetaling blant elbilistene henger sammen med vanen for å betale med kort som tidligere eier av diesel- eller bensinbil.

Med flere elbilister i fremtiden er vi altså avhengig av ladestasjoner som tilrettelegger for enkel og smart lading, parallelt med at antallet ladestasjoner økes. Heldigvis går det mot utbyggingsrekord av hurtigladere i 2022, hvor vi nå har rundet 5000 av dem (se tall for økningen i hurtigladere her). Så er spørsmålet; hva velger regjeringen å inkludere i sin ladestrategi for å styrke ladeopplevelsene? Les også: «Er din kommune klar for det grønne skiftet?»

Ladestrategien er ment å komme denne høsten, hvor brukervennlighet for ladestasjonene er noe av det som skal belyses. Da bør åpenbart kontaktløs betaling gis ekstra oppmerksomhet.

EU velger kortbetaling

I EU har man kommet lenger i prosessen med å innføre kortbetaling. I Danmark er dette allerede foreslått som lovpålagt, og i Tyskland kommer kravet allerede i 2023. Med en lovregulering i Norge kan kontaktløs betaling bli en realitet som elbilistene fortjener.

greenstation ladestasjon

Ladestasjonen som lar deg lade med bankkort

Greenstation ladestasjon er den ladestasjonen i Norge som sikrer kontaktløs kortbetaling, også kalt «tæpping med kort». Dette er ett av flere viktige aspekter for den totale opplevelsen man kan forvente som elbilist hos Greenstation. Uavhengig av erfaring skal det være enkelt og sømløst med lading av elbil.

Du har også muligheten til å registrere deg i appen Greenstation – da vil lading og betaling skje helt automatisk. Hos oss er du med andre ord ikke avhengig av egen ladebrikke, QR-kode eller Vipps.

Norsk Elbilforening omtalte Greenstation som «Norges mest moderne ladestasjon» tidligere i år, blant annet på grunn av muligheten for enkel kortbetaling.

Se den store testen av ladestasjonen her.

Motta spennende nyheter på epost!

Jeg samtykker(Påkrevd)

Vi trenger ditt samtykke for å sende deg de siste nyhetene og håndtere dine opplysninger som beskrevet i vår personvernerklæring

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Gi oss din tilbakemelding

stars-400x76 rating

Siste innlegg

Last ned appen

appstore
google-play